naleśniki z fetą i szpinakiem

naleśniki z fetą i szpinakiem 5

składniki
500 g mrożonego szpinaku (siekany lub w liściach)
2-3 ząbki czosnku
250 g sera typu feta
2 łyżki masła
sól i pieprz
10 naleśników

wykonanie
Usmaż naleśniki np według tego przepisu i przygotuj farsz.
Szpinak rozmrozić na sitku, lekko odciskając. Masło roztopić na patelni, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Krótko przesmażyć, dodać rozmrożony i odciśnięty z nadmiaru wody szpinak, mieszając poddusić, odparowując resztę nadmiaru wody. Zdjąć z palnika, przestudzić, dodać ser feta pokruszony na kawałeczki, doprawić solą i pieprzem (uważamy z solą bo ser feta sam w sobie jest już dość słony). Naleśniki posmarować farszem, boki złożyć do środka i zawinąć rulony. Gotowe naleśniki z obu stron podsmażyć na patelni na niewielkiej ilości masła .

naleśniki z fetą i szpinakiem

Reklamy

2 thoughts on “naleśniki z fetą i szpinakiem

Możliwość komentowania jest wyłączona.